Contactloos betalen met je smartwatch

Wil je graag contactloos betalen met je smartwatch? Er zijn steeds meer slimme horloges die dit ondersteunen. Onder andere merken Fitbit, Garmin, Samsung en Apple ondersteunen dit. Elke aanbieder noemt het eigenlijk merknaam + ‘Pay’. Zo heeft Apple dus bijvoorbeeld Apple Pay en heeft Garmin, zoals je kunt raden, Garmin Pay. Toch biedt niet elke bank ondersteuning aan deze wijze van betalen. Update 2021: steeds meer banken accepteren deze betaalwijze. Tof!

Contactloos betalen met Apple Pay

Momenteel wordt Apple Pay bijvoorbeeld alleen ondersteund door de ING Bank. Heb je een andere bank? Dan kun je dus nog niet contactloos betalen met je nieuwste Apple Watch. De Rabobank heeft reeds aangegeven dat dit ook niet op korte termijn beschikbaar wordt gesteld.

Update 2021: je kunt nu betalen met Apple Pay bij de banken Rabobank, ABN Amro, Bunq, Monese, N26 en Revolut. Helaas is het voor SNS nog niet mogelijk om te betalen met Apple Pay. Dat blijft dus nog ongewijzigd.

Contactloos betalen met Fitbit

Fitbit heeft verschillende smartwatches waarmee je contactloos kunt betalen. Dat geldt onder andere voor de Ionic en de Versa. Ook hiervoor geldt: er zijn slechts een beperkt aantal banken die dit ondersteunen. Dit zijn Rabobank, ABN Amro en ICS. Heb je een andere bank? Dan zal je toch echt een ander slim horloge moeten kopen als je op deze manier wilt betalen.

Update 2021: ook de banken Revolut, Openbank, Wise, Curve en Bunq accepteren deze betaalmethode.

Contactloos betalen met Garmin

Garmin heeft ook een aantal horloges waarmee je contactloos kunt betalen. Dat zijn de ABN Amro en de Rabobank. Ook kun je met de internationale creditcardmaatschappijen Visa en Mastercard betalen. Dat moet dan wel weer gekoppeld zijn aan de juiste bank. Het is gemakkelijk te gebruiken: het werkt als een virtuele portemonnee. Je houdt je horloge simpelweg langs een pinautomaat en je betaalt wordt vlug voldaan.

Veiligheid

Om het zo veilig mogelijk te houden kun je tot maximaal 25 euro pinnen met je apparaatje. Wil je een hoger bedrag betalen? Dan moet je je pincode nog wel invullen. Daarmee voorkom je dat je rekening wordt leeg getrokken door kwaadwilligen. Je hoort bovendien drie korte piepgeluidjes op het pinapparaat. Zo weet je dus ook dat er gepind is met jouw horloge. Helaas kun je niet bij elke pinautomaat betalen met je slimme horloge. Dit moet namelijk wel model zijn dit ondersteunt. Je kunt dat herkennen aan het logo (een Wi-Fi teken, een pas en daarop een hand). Helaas hebben wij hier geen afbeelding van.

Toch kiezen voor een nieuwe smartwatch?

Ondersteunt jouw huidige horloge deze manier van betalen niet, maar wil je dat wel graag? Dan kun je natuurlijk een nieuwe smartwatch kopen als je wilt. Op onze website lees je over alle smartwatch merken.

Let op: dit artikel is voor het laatste ge-update op 11 juni 2021. Mogelijk zijn er dus weer nieuwe banken die de nieuwe manier van betalen wel ondersteunen. We proberen dit artikel natuurlijk zoveel mogelijk up-to-date te houden. Heb je een foutje gezien? Plaats hieronder een reactie of neem contact met ons op.