iOS smartwatch

Wil je graag een iOS smartwatch kopen? Dan heb je keuze uit meerdere modellen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een model van Apple, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoper merk dat ook kan verbinden met iOS-apparaten. Op deze pagina tref je een overzicht van de leukste modellen van dit moment.

Bekijk alle smartwatches op bol.com

Smartwatch voor iOS

Wil je graag een iOS smartwatch in huis halen? Dan is het belangrijk om een goede vergelijking te maken. Wil je graag per se kiezen voor een Apple-model? Dan is er eigenlijk maar een keuze: de Apple Watch 4. Vind jij een ander merk ook meer dan voldoende? Dan kun je ook kiezen voor onder andere de Samsung Galaxy Watch Active, de Fossil Q Explorist Gen 4 FTW4012 of de Fitbit Versa. Daarover lees je hieronder meer.

Apple Watch 6

Apple Watch 4 iOS smartwatch
De Apple Watch 6, verkrijgbaar bij bol.com

De Apple Watch 6 is het meest recente model van Apple, de producent achter het besturingssysteem iOS. Wil je dus een échte iOS smartwatch kopen? Dan is dit model natuurlijk een absolute aanrader. Dit geeft het vertrouwde gevoel en je kunt genieten van talloze leuke functies. Zo kan je bijvoorbeeld je gezondheid meten, maar ook kun je je activiteiten bijhouden.

Uiteraard kun je ook simpelweg in contact blijven met je vrienden. De notificaties je normaal ontvangt op je smartphone ontvang je nu ook op je iOS smartwatch. Je smartphone kun je dus in je broek laten zitten.

Bovendien beschikt dit toestel ook nog eens over een prachtig design en dat maakt het zeker een compleet model. Het display is groter dan ooit en de accu gaat nog steeds bijzonder lang mee. Is de accu wel leeg? Geen probleem, want je kunt dit handige apparaatje gelukkig draadloos opladen. Zo gemakkelijk werkt het.

Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active iOS smartwatch
Een sportief model van het merk Samsung, geschikt voor iOS en verkrijgbaar bij bol.com

Als je wilt kiezen voor een iOS smartwatch hoef je niet per se voor een toestel van Apple te gaan. Er zijn namelijk ook andere smartwatches die compatibel zijn met de software van Apple. Je zou om meerdere redenen kunnen kiezen voor een ander model, want eerlijk is eerlijk: de Apple Watch 4 is aardig geprijsd.

Een goed alternatief als iOS smartwatch is daarom de Samsung Galaxy Watch Active. Dit model is leverbaar in vier verschillende kleuren en is ideaal voor sporters. Zo is er bijvoorbeeld een hartslagfunctie aanwezig en kun je je sportprestaties uitgebreid meten. Bovendien is dit ook nog eens een waterdichte smartwatch. Je kunt er tot wel 50 meter diep mee zwemmen en dat is een flink eind onderwater.

Ook kan je dit horloge koppelen aan je Spotify-account en daarmee kun je dus ook eenvoudig wisselen tussen de leukste muzieknummers. Je kunt deze iOS smartwatch bovendien veel goedkoper in huis halen: het model is ruim 50 procent goedkoper dan de Apple Watch 4.

Fossil Q Explorist Gen 5

Fossil Q Explorist Gen 4 FTW4012 smart
Van het merk Fossil, verkrijgbaar bij bol.com

De Fossil Q Explorist Gen 5 is een populair model die je hartslag kan meten, beschikt over ingebouwde gps en voorzien is van een ingebouwde stappenteller. Je kunt er zelfs mee zwemmen en de batterijduur gaat circa 24 uur mee. Qua design doet het denken aan een normaal horloge, maar toch beschikt dit model over de nodige functies.

Er is een prachtig touchscreen aanwezig waarmee je je horloge gemakkelijk kunt bedienen. De horlogeband is gemakkelijk te verstellen in ieder gewenst formaat. Daarvoor kun je een verstelset gebruiken en dat werkt bijzonder eenvoudig.

Standaard beschikt dit horloge over 4GB intern geheugen. Circa 1,4GB is daar nog van beschikbaar (de rest wordt gevuld door de software).

Fitbit Versa

Fitbit Versa Lite iOS smartwatch
De Fitbit Versa, verkrijgbaar bij bol.com in meerdere kleuren

Wil je toch liever kiezen voor een iOS smartwatch van een ander merk dan de bovenstaande merken? Dan kun je ook kiezen voor het ietwat goedkopere merk Fitbit. Je kunt de Fitbit Versa kopen voor iets meer dan 150 euro (en slechts 125 euro voor Select-leden) en het toestel beschikt over alle functies die je nodig hebt. Zo kun je gps gebruiken in combinatie met een smartphone, maar ook is er een hartslagfunctie aanwezig. Je kunt er zelfs mee onderwater zwemmen als je dat graag wilt.

Met behulp van de ingebouwde sportapps blijf je bovendien actief. Een nadeel is wel dat je geen muziek kunt afspelen zonder een smartphone. Ook de gps-functie werkt alleen in combinatie met een smartphone. Wil je graag hardlopen? Dan moet je smartphone dus wel mee.

Garmin Vivoactive 4 iOS Smartwatch

Garmin Vivoactive roze
Garmin Vivoactive, verkrijgbaar bij bol.com (keuze uit vier verschillende kleuren)

We sluiten deze lijst af met de Garmin Vivoactive 4 iOS smartwatch. Dit model beschikt over een hartslagfunctie en je kunt er ook mee onderwater zwemmen. Je kunt je progressie bijhouden in de bijbehorende app. Dit kun je checken op je smartphone of je laptop. In tegenstelling tot de Fitbit Versa kun je met dit horloge wel je muzieknummers veranderen. Je kunt uiteraard ook je berichten en oproepen zien via dit horloge. Dat maakt het een zeer complete iOS smartwatch voor jong en oud.

Verder kun je gebruikmaken van Garmin Pay. Daarmee kun je betalingen verrichten. Koppel je horloge aan je Mastercard of betaalpas (Rabobank of ABN Amro) en betaal eenvoudig. Je kunt zodoende contactloos betalen.

iOS smartwatch kopen tips

Wil je graag een iOS smartwatch in huis halen? Dan kun je nog rekening houden met de onderstaande tips:

  • De bovenstaande modellen zijn allemaal geschikt als iOS smartwatch. Wil je toch liever een ander model kopen? Zorg er dan voor dat je de omschrijving en/of productspecificaties nagaat. Daar kun je namelijk terugvinden of het horloge geschikt is voor iOS;
  • Zorg ervoor dat je van tevoren een budget vaststelt. Daarmee voorkom je dat je te veel betaalt voor je nieuwe horloge. Als je veel budget over hebt, kan je kiezen voor de Apple Watch 6. Heb je minder budget? Dan kun je kiezen voor de Fit Versa;
  • Check welke functies je wel of niet nodig hebt. Hoe meer functies, hoe uitgebreider het horloge. Toch heeft dat vaak ook weer invloed op de prijs.

Bekijk alle modellen

Wil je graag een iOS smartwatch kopen, maar staat het gewenste apparaatje hier niet bij? Dan kun je surfen naar bol.com. Via deze webshop heb je keuze uit enkele honderden modellen. Als je de link volgt kom je direct op de juiste pagina waar je alleen smartwatches vindt die daadwerkelijk kunnen verbinden met de besturingssysteem iOS. Zo weet je zeker dat je het juiste model in huis haalt.