Alpina (AlpinerX)

Wil je graag een smartwatch kopen van het merk Alpina? Deze hybride horloges zijn relatief hoog geprijsd. Zo zijn deze horloges bijvoorbeeld nog duurder dan de smartwatches van Apple en daarmee dus zeker duurder dan de meeste smartwatch merken. Dat maakt het dus een high-end smartwatch dat ooit is ontstaat als Kickstarter-project. Men heeft meer dan voldoende geld verzameld voor het project en dus kon het project starten. Inmiddels zijn er meerdere modellen op de markt gebracht. Daarover lees je op deze pagina meer.

Bekijk dit merk op bol.com

Over Alpina

De Alpina AlpinerX komt uit Zwitserland. Het design ziet er over het algemeen goed uit en de accu gaat lekker lang mee. Je kunt de horloges van het merk koppelen aan zowel iOS als Android. Onderscheidend is dat deze horloges erg licht zijn. Daarmee zit het horloge lekker om je pols heen. Dat is dan ook zeker een pluspunt.

Welke modellen zijn er?

Wil je graag kiezen voor een Alpina (AlpinerX) hybride horloge? Dan heb je keuze uit meerdere modellen. Hieronder volgt een overzicht van de huidige beschikbaarheid:

  • AlpinerX blauw – verkrijgbaar vanaf 895 euro. Meet onder andere je gelopen afstand, calorieverbranding en je slaapritme;
  • AlpinerX zwart – eveneens verkrijgbaar vanaf 895 euro. Meet dezelfde zaken als het bovenstaande model. Dit betreft ook exact hetzelfde model, maar dan in een andere kleur;
  • Seastrong zwart/groen – verkrijgbaar vanaf 595 euro en daarmee een stuk goedkoper. Het meet dezelfde zaken, zoals je hartslag, slaap, aantal gelopen trappen en calorieverbranding;
  • Seastrong zwart/oranje – eveneens verkrijgbaar vanaf 595 euro en meet dezelfde zaken als hierboven. Ook hiervoor geldt: dit horloge is hetzelfde als het andere Seastrong-model, maar dan in een andere kleur;
  • AlpinerX blauw/oranje – verkrijgbaar vanaf 651 euro (normale prijs: 895 euro) en is geschikt als Android smartwatch en als iOS smartwatch. Ook dit is model spatwaterdicht en kun je genieten van de slimme wekkerfunctie.

Handige app

Uiteraard heeft deze aanbieder ook een app ontwikkeld. Deze is beschikbaar voor zowel iOS als Android. In 2018 kwam het voor dat de app regelmatig crashte. In de reviews scoort de app nu wel goed in App Store van Apple. Op moment van schrijven scoort de app een 4 uit 5 sterren en dat is natuurlijk een goede score. In de Playstore van Android scoort de app echter minder goed: dat scoort de app een 2,7 uit 5 sterren. Dat is een nipte voldoende.

Bekijk alle modellen

Ben je benieuwd naar alle modellen van Alpina en de actuele prijzen? Dan kun je surfen naar bol.com. Deze webshop heeft, op moment van schrijven, vijf beschikbare modellen. Bij alle horloges kun je notificaties ontvangen en je dagelijkse activiteiten bijhouden. Indien je gps-functie wilt gebruiken heb je wel een smartphone nodig.