Smartwatch met camera

Wil je graag een smartwatch met camera kopen? Dan heb je keuze uit verschillende leuke modellen. Wel is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de fotokwaliteit vaak geen smartphone evenaart. Toch kun je natuurlijk eentje in huis halen als het toch een optie is. Je kunt kleine en vlotte kiekjes maken zonder dat je je smartphone uit je broek hoeft te halen. Welke leuke modellen kun je allemaal in huis halen? Daarover lees je meer op deze pagina.

Bekijk alle smartwatches op bol.com

Wel of geen smartwatch met camera kopen?

Wil je graag een smartwatch met camera kopen? Dan zijn er verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Verscheidene hebben in het bijzonder ervoor gekozen om dit eraan toe te voegen, omdat het natuurlijk wel onderscheidend is. Zo heeft Apple er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om geen camera toe te voegen op het apparaatje. Dat terwijl er wel een aantal goedkope smartwatches zijn die wel over deze functie beschikken.

Je zult je dan wellicht afvragen: waarom heeft een goedkoop merk dan wel een camera en het duurdere merk, waar de prijs ruim 400 euro is, geen camera? In principe is dat logisch te verklaren. De kwaliteit kan natuurlijk nooit bijzonder goed worden. Er moet dan wel een erg kleine lens op komen en dat doet de kwaliteit van de foto’s niet ten goede. De nieuwste iPhones van Apple hebben daarentegen prachtige camera’s, dus waarom zou je dan een goedkoop cameraatje op je prachtige horloge plaatsen?

Wil je vooralsnog graag een cameraatje op je slimme horloge? Geen probleem, want je kunt natuurlijk een smartwatch met camera kopen. Hieronder volgt een overzicht met modellen die wél beschikken over een camera.

Welke smartwatch met camera kopen?

Wil je graag een smartwatch met camera kopen? Hieronder volgt een overzicht van verscheidene modellen die beschikken over een eigen cameraatje in het toestel zelf.

SmartWatch-Trends SWT18

Smartwatch met cameraDe SmartWatch-Trends SWT18 beschikt over een camera. Deze camera bestaat uit een 0.3 megapixelcamera en dus kan je daar niet al te veel van verwachten. Het betreft een relatief kleine lens en daarmee maak je dus niet bijzonder scherpe foto’s. Natuurlijk is het leuk voor een snel kiekje, maar om dit nu echt op social media te plaatsen? Daar is het allemaal net niet goed genoeg voor. Je kunt deze smartwatch kopen voor slechts 22,95 euro, dus een bijzonder grote investering is het natuurlijk ook weer niet.

Update: dit bleek geen succes te zijn. Dit model is inmiddels niet meer leverbaar.

Smartwatch met camera: wat is het alternatief?

Zoals je hierboven kunt lezen zijn wij niet heel erg te spreken over de kwaliteit van de camera op zo’n slim horloge. Wat is dan het alternatief? Je kunt natuurlijk dit keer wel gewoon je smartphone pakken. Eventueel kun je deze ergens neerzetten en je kunt je slimme horloge dan als afstandsbediening gebruiken. De kwaliteit van de foto’s zal natuurlijk veel beter zijn en bovendien is het ook nou niet zoveel moeite om de smartphone eens te pakken!