Smartwatch met hartslagmeter

Wil je graag kiezen voor een smartwatch met hartslagmeter? Dan heb je keuze uit meerdere smartwatch merken en modellen. Eigenlijk beschikken alle nieuwe modellen wel over deze handige functie. Dit wordt gemeten via je pols en het kan handig zijn om dit te tracken als je aan het sporten bent.

Bekijk alle smartwatches op bol.com

Waarom een smartwatch met hartslagmeter?

De werking van het hart is een belangrijke indicator om na te gaan hoe gezond en vitaal iemand is. Daarom kan het ook handig zijn om te kiezen voor een smartwatch met hartslagmeter. Het hartritme en het aantal hartslagen per minuut geven je inzicht in je conditie. Ook kun je de werking van je hart nagaan en eventuele ziektes voortijdig signaleren. Deze gegevens maken je bewuster van je gezondheid. Zien de gegevens er niet al te rooskleurig uit? Dan kun je daarop aanpassen door bijvoorbeeld minder eten of door meer te bewegen.

Welke smartwatch met hartslagmeter kopen?

Wil je graag kiezen voor een smartwatch met hartslagmeter? Dan zijn er verschillende leuke modellen waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een model van Apple, Samsung, Fitbit of Garmin. Hieronder volgt een overzicht van de beste smartwatches met een hartslagfunctie:

  • Samsung Galaxy Watch – hartslagfunctie, gps-functie en geschikt voor onderwater en daarmee een waterdichte smartwatch;
  • Samsung Gear S3 Frontier – goedkoper model dan de S3, ook te gebruiken als iOS smartwatch en beschikt over een hartslagfunctie;
  • Fitbit Versa – op een na goedkoopste model uit deze lijst met hartslagfunctie. Gps-functie alleen in combinatie met een smartphone;
  • Samsung Galaxy Watch Active – met hartslagfunctie en gps. Speciaal ontwikkelde horloge voor sporters;
  • Apple Watch – high end smartwatch met alle nodige functies, waaronder hartslagfunctie, gps en meer;
  • Garmin Vivoactive 3 – speciaal voor de actievelingen onder ons. Beschikt over diverse sportapps, een hartslagfunctie en gps;
  • Xiaomi Huami Amazfit – goedkoopste model uit deze lijst. Beschikt over een hartslagfunctie, lange batterijduur, gps in combinatie met een smartphone;
  • Fossil Q Explorist – keuze uit meerdere kleuren, beschikt over een hartslagfunctie en gps;
  • Huawei Watch GT – geschikt voor mensen met een actieve levensstijl. Inclusief hartslagfunctie en gps;
  • Garmin Vivomove HR – klassiek en elegant horloge met hartslagfunctie. Geen mogelijkheid tot gps. Nu met 25 procent korting.
Bekijk deze smartwatches op bol.com

 

Hoe werkt een smartwatch met hartslagmeter?

Een smartwatch met hartslagmeter werkt erg eenvoudig. De ingebouwde hartslagfunctie meet je hartslag via je pols. Je kunt een van de bovenstaande horloges gebruiken tijdens het hardlopen, fietsen of andere sportieve activiteit. Zo weet je dus niet alleen hoeveel calorieën je verbrandt of hoeveel je gelopen hebt, maar ook weet je wat je hartslag is.

Als je wilt kun je dus ook doelen instellen. Dat kan bijvoorbeeld niet alleen op basis van je stappen, maar ook kun je doelen instellen voor afstand, calorieën, stappen, je eetgedrag, je slaappatroon en je hartslag.

Veel horloges beschikken aan de achterzijde over twee groene lampjes. Deze lampjes knipperen erg vaak per minuut en zijn daarmee je hartslag aan het meten. Het groene licht wordt namelijk geabsorbeerd door jouw bloed en jouw bloed weerkaatst vervolgens rood licht. De sensor van je horloge kan vervolgens je hartslag meten.

Over het algemeen zijn de hartslagmeters vrij nauwkeurig. Wel is het belangrijk dat je je horloge goed draagt. Als je horloge bijvoorbeeld te losjes zit kan het licht niet goed uitgelezen worden. De meting kan daardoor onjuist worden.

Bekijk je resultaten in de app

De verschillende smartwatchfabrikanten hebben allemaal apps ontwikkeld voor hun smartwatches. Hierop kun je je gegevens ook allemaal bekijken. Overigens kun je in deze apps niet alleen de gegevens van je hartslag bekijken, maar ook andere data. Hierbij kun je denken aan het aantal verbrande calorieën of het aantal gelopen stappen. Beschik je over een iPhone in combinatie met de Apple Watch? Dan kun je deze data terugvinden in de Gezondheid-app. Je hoeft in dat geval dus geen extra apps te downloaden op je smartphone.

Goedkope smartwatch met hartslagmeter

smartwatch met hartslagmeter
De Fitbit Versa is verkrijgbaar bij bol.com

Over het algemeen zitten de hartslagmeters alleen in de duurdere modellen. Wil je echter niet al te veel geld besteden aan een nieuw horloge? Dan kun je kiezen voor de Fitbit Versa. Deze smartwatch met hartslagmeter is relatief voordelig en beschikt ook over deze feature. Op die manier kun je toch je hartslag meten zonder dat je daar al te veel geld aan kwijt bent. Wil je minder dan 200 euro uitgeven? Dan is de Fitbit Versa een aanrader.

Bekijk alle modellen met hartslagfunctie

Staat het geschikte model niet bij deze lijst? Dan zijn er ook nog andere modellen waar je uit kunt kiezen. Er zijn meer dan 250 smartwatches die beschikt over deze hartslagfunctie. Wil je graag een smartwatch met hartslagmeter bestellen? Surf dan naar bol.com. Je hebt hier keuze uit een bijzonder ruim assortiment. Ook zijn er talloze merken waar je uit kunt kiezen. Zo koop jij gemakkelijk en snel de beste smartwatch van dit moment.