Stappenteller horloge

Wil je graag een stappenteller horloge kopen? Dan zijn er talloze leuke modellen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een smartwatch kopen, maar je kunt ook kiezen voor een simpeler model. Op deze pagina lees over een handig overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Bekijk alle smartwatches op bol.com

Wat is een stappenteller horloge?

Een stappenteller horloge meet, zoals de naam al doet vermoeden, het aantal stappen dat je per dag loopt. Het is aanbevolen om dagelijks zo’n 10.000 stappen te lopen. Het is natuurlijk lastig om dat bij te houden zonder zo’n handige stappenteller horloge. Gelukkig zijn er talloze horloges waar je uit kunt kiezen. Enkele modellen zijn al verkrijgbaar vanaf slechts 5 euro. Dat is natuurlijk niet bijzonder veel geld en daarmee kun je toch gemakkelijk bijhouden hoeveel je stappen nu loopt.

Welke soorten stappentellers zijn er?

Wil je graag een stappenteller horloge kopen? Dan zijn er talloze verschillende horloges waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor eenvoudig model voor slechts enkele euro’s, maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid model. Een goedkoop model kost slechts 5 euro, terwijl nauwkeurige varianten verkrijgbaar zijn vanaf circa 100 euro.

Zo kun je bijvoorbeeld een sporthorloge, smartwatch of activity tracker kopen. Er zijn verschillende smartwatch merken waar je uit kunt kiezen, waaronder Fitbit, Garmin, Apple, Samsung of Fossil. Deze horloges hebben meer functies dan een gewone stappenteller. Hierbij kun je denken aan het meten van je hartslag, afstand bijhouden middels gps en het aantal verbrande calorieën. Niet alle modellen beschikken over alle functies: dat verschil per horloge. Enkele modellen kunnen zelfs je slaapgedrag meten. Zo weet je hoeveel je geslapen hebt en hoeveel slaaptekort je hebt. Dat kan je de volgende dag weer inhalen voor een goed patroon.

Vrijwel alle smartwatches hebben bovendien een bijbehorende app. Daarin kun je je sportieve prestaties gemakkelijk meten. Voor veel mensen motiveert dat ook: je kunt namelijk weer actief sporten.

Hoe meet een stappenteller horloge?

Een simpele stappenteller horloge kun je simpelweg in je zak dragen. De sensor zal bewegingen bijhouden en registeren hoeveel jij loopt. Een activity tracker, smartwatch of sporthorloge meet dat echter veel uitgebreider. Zo’n stappenteller horloge zit namelijk om je pols en kan daardoor ook meten wat je bovenlichaam doet. Je kunt dan inzien hoe je armen bewegen en hoe je loopt. Zo kan je stappenteller horloge ook bepalen of je rent of loopt.

De gegevens daarvan kun je uiteraard terugzien in de handige app. Hierin wordt geregistreerd hoeveel stappen je loopt, hoe je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Dat is veel uitgebreider dan een simpele stappenteller die je simpelweg in je broek stopt.

Nauwkeurigheid

Een stappenteller horloge kan op verschillende manieren meten en niet elk model is even nauwkeurig. Afwijkingen kunnen bijvoorbeeld voorkomen in het aantal gezette stappen, maar ook in het aantal verbrande calorieën. Wil je er graag zeker van zijn dat je een goed model in huis haalt? Bekijk hier de beste smartwatch van dit moment. Is je budget niet toereikend voor een van de duurdere modellen en mag het ook iets minder nauwkeurig? Dan kun je hier ook een goedkope smartwatch bekijken. Sommige smartwatches kun je al bestellen vanaf slechts 22,95 euro. Dat is niet veel geld, maar de meting is vaak ook minder nauwkeurig.

Stappenteller horloge kopen? Bekijk deze modellen

Wil je graag een stappenteller horloge kopen? Dan zijn er verscheidene leuke modellen waar je uit kunt kiezen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken zetten we hieronder een aantal populaire modellen.

Apple Watch

Apple watch 4 series
De Apple Watch is verkrijgbaar bij bol.com

De Apple Watch is uitermate geschikt als stappenteller horloge. Met behulp van de app kun je je prestaties gemakkelijk inzien. Deze iOS smartwatch werkt alleen in combinatie met iPhones en beschikt over alle nodige functies. Zo kan je bijvoorbeeld je hartslag meten, maar ook kun je inzien hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Het nieuwe design van de vierde reeks ziet er ook erg mooi uit. Verder kun je uiteraard ook genieten van alle andere basisfuncties. Hierbij kun je denken aan het bekijken van je berichtjes of het opnemen van inkomende oproepen. Je kunt ook betalingen uitvoeren door middel van Apple Pay.

Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Smartwatch
Samsung Galaxy Smartwatch, verkrijgbaar bij bol.com

De Samsung Galaxy Watch is ook erg geschikt als stappenteller horloge. Dit model ziet er stijlvol eruit en bovendien is het model verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kunt je horlogebandjes gemakkelijk verwisselen en alle nodige functies zijn aanwezig. Hierbij kun je onder andere denken aan een hartslagfunctie. Ook is het model geschikt voor onderwater (5 atm). Je kunt aan je persoonlijke assistent vragen hoeveel calorieën je hebt verbrand. Uiteraard kan je ook vragen wat je huidige hartslag is. Je slaapritme wordt ook bijgehouden.

In het kort kun je rekening op de volgende zaken als je kiest voor dit model:

  • Keuze uit twee formaten: 46 en 42 mm;
  • Lange batterijduur;
  • Spotify kan je offline gebruiken met dit horloge;
  • Hartslagmeter, gps-functie en work-out detectie zijn aanwezig;
  • Uitgebreide keuze aan diverse sportmodi;
  • Stress- en slaaptracker;
  • Slijt- en krasvrij door middel van Gorilla Glass SR+;
  • 5 atm (50 meter waterdicht).

Fitbit Ionic

Fitbit Ionic stappenteller horloge
Verkrijgbaar bij bol.com

De Fitbit Ionis is een populaire en goedkope smartwatch. Dit model werkt zowel op iOS als op Android. Daarmee is het dus ook een Android smartwatch voor een voordelige prijs. Je kunt hier alle nodige zaken op bekijken. Zo word je hartslag bijgehouden, worden je aantal gelopen stappen geteld en kun je inzien hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het design is fraai, maar je moet er wel van houden.

Dit is ook een waterdichte smartwatch. Je kunt tot 50 meter onderwater zwemmen. De accu gaat circa vijf dagen mee en je kunt muziek gemakkelijk regelen via je horloge. Helaas kan je niet zelfstandig bellen en kun je dit model niet gebruiken in combinatie met de Nokia 6.1 Beschik jij over deze smartphone? Dan kun je dus beter kiezen voor een ander stappenteller horloge. Fitbit Pay is beschikbaar voor Rabobank, ABN Amro en ICS.

Garmin Vivoactive 3

Garmin Vivoactive stappenteller horloge
Verkrijgbaar bij bol.com

Wil je graag een stappenteller horloge van Garmin kopen? Dan kun je kiezen voor de Vivoactive 3. Dit model is verkrijgbaar in meerdere kleuren en beschikt over alle functies die je nodig hebt. Zo kan je bijvoorbeeld je hartslag meten, je calorieën bijhouden en het aantal stappen meten. De horloges van dit merk zijn bijzonder stijlvol en voelen ook lekker aan om de pols. Je kunt je progressie in de app bekijken. Dat kan zowel op je smartphone als je laptop.

Je hebt een smartphone nodig als je muziek wilt bedienen. Wil je liever zonder smartphone muziek kunnen luisteren? Dan kun je kiezen voor de Vivoactive 3 Music. In dat geval is het namelijk niet nodig om hier een smartphone bij te hebben.

Het design op deze stappenteller horloge kun je gemakkelijk naar eigen smaak aanpassen. Je hoeft dus niet meer te wisselen van horloge, want je kunt het bandje gewoon aanpassen. Zo lijk het keer op keer alsof je weer een nieuw sportief horloge hebt.

Fitbit Versa

Fitbit Versa stappenteller horloge
Verkrijgbaar bij bol.com

De Fitbit Versa is een goedkope stappenteller horloge die je nu extra voordelig in huis kunt halen. Het model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en beschikt over de nodige functies. Zo kan je bijvoorbeeld je hartslag meten, maar ook kun je ermee onderwater zwemen. Notificaties van je smartphone ontvang je direct op je horloge.

De ingebouwde sportapp is bijzonder handig. Zo vergeet je nooit om te blijven bewegen. Ook is er een handige slaapmeter, zodat je precies weet of je voldoende geslapen hebt. Dit model meet de volgende zaken: traptreden, hartslag, snelheid, aantal stappen, en je slaapcycle. Een zeer complete stappenteller horloge tegen een scherp tarief dus. Nadelen zijn echter wel dat je geen muziek kunt afspelen zonder telefoon. Ook werkt gps alleen in combinatie met je smartphone. Heb je een iPhone of een Android-toestel? Beide besturingssystemen kun je koppelen aan dit sportieve horloge.

Stappenteller horloge bestellen? Bekijk het gehele assortiment

Als je een stappenteller horloge wilt bestellen heb je keuze uit talloze leuke modellen. Hierboven staan vijf populaire modellen van dit moment vermeld. Uiteraard zijn er nog talloze andere leuke horloges waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor ander merken, waaronder Fossil of SmartWatch-Trends indien je graag een goedkoper model wilt kopen. Surf naar bol.com en bekijk het assortiment.